Aðalfundur: hølini fullsett og nevndin víðkað

Mikudagin 12. Apríl hevði Giktafelag Føroya aðalfund í MEGD-húsinum. Væl varð møtt upp, og hølini vóru at kalla fullsett.

Áðrenn sjálvan aðalfundin helt Kathrine Lindenskov (Holm?) fyrilestur, við fakligum hugleiðingum um, hvussu gikt ávirkar sálarheilsuna. Síðan greiddi formaður felagsins, Terji Beder, um virksemið hjá felagnum undanfarna árið, um úrslit og um átøk, sum felagið enn arbeiðir við.

Tá ið nýggja nevndin skuldi veljast, vóru fleiri, sum ynsktu at halda sær framat, enn hvat viðtøkurnar hjá felagnum loyvdu, men av tí at eitt uppskot var innkomið um nýggjar viðtøkur fyri felagið, sum m.a. eisini fevndi um at víðka um nevndina, gjørdi aðalfundurin av at víðka um talið av nevndarlimum. Harafturat gav aðalfundurin eisini loyvi til at hyggja burtur frá avmarkingini í at hava tveir tiltakslimir, sum eisini var partur av viðtøkuuppskotinum.

Nevndin í felagnum varð sostatt víðkað, og fór frá fimm nevndarlimum, til átta nevndarlimir, og tiltakslimirnir fóru frá tveimum til tríggjar tiltakslimir.

Vald í nevndina vóru:

 • Terji Beder
 • Dávur Glerfoss
 • Anna Petersen
 • Hergerð Joensen
 • Amy Johannesen
 • Jónveig Arge

Nývald í nevndina:

 • Mariann Stenberg
 • Gudrun M. Nolsøe
 • Gunnleyg M. Arge

Tiltakslimir:

 • Sunneva Jakobsen
 • Ingun Dalbúð

Hanna Absalonsen, sum í eitt mannaminni hevur verið partur av felagnum, valdi ikki at stilla upp aftur. Vit vilja enn einaferð takka henni fyri hennara virksemi og mongu ár í felagnum.

Eisini varð avgjørt á fundinum, at viðtaka nýggjar viðtøkur fyri felagið. Hesar viðtøkurnar vóru í høvuðsheitum tær, sum vóru sendar inn sum uppskot til fundin, tó so at nevndin fekk heimild at gera rímiligar tillagingar, sum fevndi um at áseta hvør kann tekna felagið, at broyta nakar tíðarásetingar um roknskap og at gera yvirorðnaðar málsligar rættingar.

Eisini varð avgjørt at felagið skal arbeiða við at skipa fyri einari stuðulsskipan, har stuðul verður latin lesandi, sum ynskja at arbeiða við evnum, sum hava við gikt at gera. Tá ið nevndin viðgerð hetta málið, ásetir nevndin sjálv upphæddina fyri, hvussu nógvur stuðul kann verða latin hvørjum umsøkjara.

Á aðalfundinum varð eisini avgjørt, at gera eina yvirlýsing til Landssjúkrahúsið, um at fáa giktalækna Pero Soré aftur í starv.

Nevndin takkar fyri góðu uppmøtingina og aktivu luttøkuna undir fundinum.